Лидерът във Висшата лига "Челси" допусна грешна стъпка в 15-ия кръг на шампионата, след като загуби 2:3 при гостуването си на "Уест Хем". Лондонското дерби предложи много интригуващи моменти освен петте гола на стадиона на "чуковете".

"Челси" два пъти повеждаше, но въпреки това не успя да вземе нищо от срещата.

Тиаго Силва се разписа в 28-ата минута, но в 40-ата Мануел Лансини изравни за "Уест Хем". Сините отново поведоха в 44-ата минута, когато точен беше Мейсън Маунт. В началото на втората част Джаред Боуен вкара за "чуковете", а три минути преди края на двубоя Артур Масуаку оформи обрата.

Тимът на Томас Тухел остава начело с 33 точки, но преследвачите му "Манчестър сити" (32 т.) и "Ливърпул" (31 т.) играят по-късно. В последните си три мача "Челси" допуска пет гола и няма нито една суха мрежа, след като в предходните 12 кръга сините бяха получили само четири попадения в мрежата си.

"Уест Хем" затвърди отличното си представяне през сезона и се утвърди на четвъртото място с 27 точки. "Чуковете" спряха серия от три поредни мача без победа, като тимът на Дейвид Мойс не беше печелил от 7 ноември, когато надви с 3:2 "Ливърпул".

Преди почивката "Челси" игра по-добре, като имаше далеч повече удари и държеше повече топката. Тиаго Силва откри след центриране на Маунт от корнер и хубав изстрел с глава. При него Лукаш Фабиански успя да докосне топката, но само, за да я отклони в страничния стълб, след което тя влезе в мрежата.

Домакините изравниха след груба грешка на "Челси", когато Жоржиньо върна топката на вратаря Менди, а той фаулира нападател на противника. От отсъдената дузпа Лансини вкара без проблем, но в 44-ата минута Мейсън Маунт отново изведе сините напред с мощен шут от воле.

През втората част въпреки присъствието на Ромелу Лукаку "Челси" не направи почти нищо в атака. "Уест Хем" действаше по-агресивно и това донесе успех на домакините. Джаред Боуен вкара хубав гол в 53-ата минута, когато беше изпуснат от защитата в синьо.

В 87-ата минута Масуаку отправи удар от страничната линия, топката изненада Менди с фалца си и влетя в мрежата.

Дневник