Темата за агресията сред подрастващите и начините за справяне с нея обедини спортни клубове в Нови пазар. При съвместна инициатива между СК „Киокошин“ и СК“ Ояма“ и полицейски служители бе изнесена беседа „Не на агресията. Нека бъдем по-добри!“

На нея присъстваха над 60 деца, възпитаници на двата клуба с треньори сенсей Иван Безус и сенсей Илия Илиев, както и родители.

Инспектор Николай Григоров от Детска педагогическа стая в полицейското управление в Нови пазар разясни какви са им отговорностите и задълженията, какво е противообществена проява и какво трябва да направят, ако попаднат в ситуация с техни връстници, които  са с агресивно поведение.

Проявата е продължение на инициативите на РУ - Нови пазар, които първо започнаха сред децата от подготвителните групи в детските градини, съобщиха от ОДМВР - Шумен.

Пътният полицай Тихомир Миленов пък се включи в беседата и отправи послания към по-големите да не се изкушават да шофират, преди да са станали правоспособни водачи, да не управляват нерегистрирани мотопеди и мотори, както и да не шофират след употреба на алкохол.

ШУМ.БГ