Работници разрушиха днес със специализирана техника обществената тоалетна източно от пл. „Кристал“ в Шумен. На нейно място ще бъде построена нова.

Плановете на общината обясни пред ШУМ.БГ зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров.

„На мястото ще се построи нова и модерна тоалетна, отговаряща на всички изисквания и най-вече на условията за достъпна среда. Тя ще бъде не като старата подземна, а на нивото на главната улица, за да може да се посещава и от хора с инвалидни колички“, каза Тодоров.

Новата тоалетна ще бъда изградена изцяло със средства на фирма от групата на „Фикосота холдинг“, с която е сключено споразумение. Според договорката това ще бъде един вид компенсация за това, че ще бъде премахната обществената тоалетна на кооперативния пазар, която преди години е построена на границата на имот на „Фикосота“.

„Пазарът, разбира се, няма да бъде оставен без тоалетна. Клиентите му вече могат да ползват тоалетната в административната му сграда“, обясни Боян Тодоров.

Зам.-кметът по икономическо развитие на Шумен Росица Антонова обясни, че когато новата тоалетна на главната улица бъде готова, тя ще бъде дадена за управление на ОП „Общински жилища и имоти“, което от своя страна ще я даде под наем.

Съборената днес обществена тоалетна не работеше от повече от година.

ШУМ.БГ