Напушен 27-годишен шуменец бе задържан в полицията за срок до 24 часа, след като буйствал в хотелска стая в Шумен. 20-годишен от Нови пазар пък бе установен да шофира след употреба на канабис и също преспа в ареста, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Тази нощ малко след 02:00 часа собственик на хотел в Шумен подал сигнал в дежурната част на ОДМВР- Шумен, че в една от стаите има гост, който буйства и се държи неадекватно.  Към ул. “Марица“ е насочен полицейски екип. При извършената на място проверка станало ясно, че това е 27-годишен мъж от Шумен. В стаята била намерена угарка от саморъчно свита цигара, а по пода в банята имало около 10 г. тъмно зелена суха тревиста маса, която по негови данни е чай за пушене. Предстои да се изследва в лаборатория. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

20-годишен от Нови пазар се качил в колата си, след като взел канабис. Той бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества при проверка след 14 часа вчера. На ул. “Васил Левски“ в Нови пазар бил спрян водач на Пежо 307 с шуменска регистрация, като зад волана бил младежът. Пътните полицаи го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. След проверка с дръг чек била отчетена положителна на канабис проба. Не е дал кръвна проба за анализ. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ