Възмутен съм от нехайството на Община Шумен и другите отговорни институции относно поддръжката на инфраструктурата на целия град.

Ярък пример е адреса където живея -  улица Вл. Въстание "49" !

След вчерашния проливен дъжд и в следствие на непочистени шахти по улицата се образуваха огромни наводнения, които наводниха избените помещения на сградата, която обитавам!

Отводнителните шахти по улицата са "отводнителни" видимо само на думи!

Моля, погледнете колко впечатляващо неадекватна е маркировката по улиците, тя или липсва, или е невярна, но със сигурност нелогична и опасна за живота!

В движението посока "Паметника" имаме пешеходна пътека (има знак), нищо, че маркировка почти няма! Която обаче дори води до забележете "остров", разделящ пътните платна, а от острова обаче няма пешеходна пътека, която да води до другата страна на улицата. Т.е., ако направиш опит да пресечеш, стигаш до "острова", а после, ако пресечеш рискувайки живота си,  нарушаваш и  закона на своя отговорност! Вероятно идеята на пресичането тук е да поседиш малко на "острова" и просто да се върнеш обратно, не знам!

Всеки, който живее в района знае, че деца пресичат улицата, а през седмицата движението е изключително интензивно. Само казвам..

Апелирам отговорните институции или да си подадат оставката, или да си свършат работата, за която получават заплащане идващо от данъците на гражданите! Време е хората избрани, за да свършат някаква работа в Община Шумен да разберат, че в гр. Шумен има будно отговорно гражданско общество, което ще им търси отговорност за бездействията и нехайството!

Каквито са ни шахтите, такива и дупките, такива и пешеходните пътеки, такива и кръговите и т.н, и т.н.

Поздрави,
Айдоган Касперов