Отборът на „Васил Левски“ Нови пазар записа втора загуба в първенството на А група по хандбал. При гостуването си на „Етър“ във Велико Търново новакът в групата отстъпи с 25:35 (7:16). Срещата бе от 3-ия кръг на елитното първенство при жените и се игра в Двореца на културата и спорта.

Момичетата от „В. Левски“ влязоха с настроение в мача и изненадващо за домакините поведоха с 4:2. Този резултат се задържа почти до средата на полувремето. След това, обаче домакините от Велико Търново се разиграха и вкараха 6 безответни гола, за да поведат с 8:4. Головата суша за отбора на „Васил Левски“ продължи до края на първата част, докато състезателките на „Етър“ вкарваха своите положения и закономерно преди почивката „Етър“ поведе с 9 гола разлика.

След паузата „Етър“ продължи да играе по-добре в атака и в 35-ата минута резултатът набъбна до 21:8. Момичетата от Нови пазар успяха да намалят аванса на противника си едва в края на мача – 33:25, но в оставащите три минути нямаше какво друго да направят. В отговор домакините вкараха още два гола, за да оформят крайното 35:25.

Благовеста Йосифова бе най-резултатна за „Васил Левски“ с 8 гола. По 4 отбелязаха Габриела Стефанова и Иванела Арнаудова.

ШУМ.БГ