Пожари в две къщи – в село Зайчино ореше и на ул. „Пета“ в Шумен и в лек автомобил Марцедес, горял на Шуменското плато, гасиха огнеборците през изминалите два дни, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Снощи, след получен сигнал в 22:15 часа за пожар, на ул. „Пета“ в Шумен са изпратени четири екипа огнеборци от Шумен. За гасенето на пожара са използвани 24000 литра вода. Унищожени са около 100 квадратни метра покривна конструкция и около 5 кубически метра дърва за огрев. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. Причините за възникването му се изясняват.

По-рано в неделния ден в 14:06 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че на Шуменското плато в лек автомобил „Мерцедес“, с шуменска регистрация е възникнал пожар. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в автомобила. За гасенето на пожара са използвани 300 литра вода. Унищожени са кабели и пластмасови кори.

На 29 октомври в 00:58 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал за пожар в къща в село Зайчино ореше. На място е изпратен един екип на РСПБЗН Нови пазар и два на  РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му върху две сгради. За гасенето на пожара са използвани 32000 литра вода. Унищожена е покривна конструкция и домашно имущество. Най-вероятната причина за възникването му е небрежност строителна неизправност в комин.

ШУМ.БГ