Отборът на „Шумен“ загуби със 71:103 при гостуването си в Самоков на „Рилски спортист“. Шуменци изненадаха противника, който е без загуба в Националната баскетболна лига, в първите десет минути на мача, когато поведоха в резултата, но след това домакините се разиграха и не оставиха шансове на шуменци за обрат.

„Рилски спортист“ поведе в началото на двубоя, но шуменци бързо обърнаха нещата в своя полза и с много добра игра и точна стрелба поведе и натрупа преднина, като затвори първата четвърт при 33:24 в своя полза.

В първите минути на втората четвърт „Шумен“ задържа аванс в точките, но постепенно домакините неутрализираха защитата на шуменци и поведоха с 56:50 на полувремето.

След почивката нападението на „Шумен“ не работеше, а „Рилски спортист“ използва ситуацията максимално добре и поведе с с 20 точки. До края на мача шуменският отбор не успя да се върне в мача, а домакините увеличиха преднината си и спечелиха с голяма разлика.

За „Шумен“ Николай Георгиев завърши с 22 точки и 8 борби, Георги Кендеров - със 17 точки и 6 борби, Майк Адеунми се отчете с 14 точки.  

Най-резултатен в срещата и за „Рилски спортист“ бе Чавдар Костов, която записа 30 точки, 7 борби и 4 асистенции. С 14 точки за домакините приключи Крис Минков, 13 добави Димаджио Уигинс.

Утре на „Шумен“ предстои гостуване на „Левски“ в София в мач от 11-ия кръг на НБЛ.

ШУМ.БГ