Шумен се раздели с двама от баскетболистите, които играха в прдставителния тим на клуба. Това са Константин Паисиев и Майк Адеумни, съобщиха от пресслужбата на БК "Шумен". Играчите и клуба се разделят по взаимно съгласие.

За промени в състава треньорът Янко Янков намекна след домакинската победа на "Шумен" над "Черно море Тича" преди седмица. Тогава след мача наставникът коментира, че селекцията е отворен процес и "че в професионалния баскетбол няма  място за сантименти".

Константин Паисиев се присъедини към БК Шумен в началото на сезон 2021/22, когато отборът се завърна в НБЛ, припомнят от пресслужбаа на клуба. За този период Паисиев изигра 64 мача с екипа на отбора в НБЛ и ББЛ А група. Той записа над 400 точки, над 300 борби и над 150 асистенции. През настоящия сезон, обаче Паисиев по-рядко излизаше на терена.

Другият състезател, който напуска отбора, американецът Майк Адеунми, пристигна в отбора преди началото на този сезон и изигра 12 мача за представителния тим, зашисвайки 11.3 точки, 5.2 борби и 2.3 асистенции средно на мач. 

От БК "Шумен" благодарят на двамата играчи и им пожелават успех.

ШУМ.БГ