40-годишен мъж е задържан след полицейско преследване из шуменските улици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. 

Около 15 часа днес екип, който осигурявал безопасността на движението в района на 5-ти километър подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Тойота с шуменска регистрация. 

Водачът не спрял, ускорил скоростта си на движение и продължил. Създадена била веднага организация за спирането му. Екипът го последвал, като униформените подали информация на колегите за посоката, в която се движи. В шуменския квартал „Дивдядово“ екип на РУ-Шумен успял да го спре, след като Тойотата спукала гума. 

Водачът направил опит да осуети отново полицейската проверка - заключил се в колата и се преместил на дясната седалка. Полицаите счупили стъклото, за да го извадят. 

При опита за извеждане на мъжа от автомобила единият от полицаите се наранил на стъклото на Тойотата. След прегледа в МБАЛ се върнал на работа. 

Оказало се, че зад волана е 40-годишен мъж от Шумен. Изяснено било, че свидетелството за управление на МПС на беглеца е отнето.

Задържан е за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл. 270 от Наказателния кодекс. Извършват се процесуално-следствени действия. Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ