Община Шумен прави търг за отдаване под наем на новата обществена тоалетна на булевард „Славянски“ до площад „Кристал“. Минималната цена, за която може да се наеме обекта за една година е 2880 лв., което означава 240 на месец с ДДС.  

Обществената тоалетна там бе построена миналата година на мястото на старата, която бе на подземно ниво и не отговаряше на изискванията за достъп. Изградена бе от „Фикосота холдинг“ за нейна сметка.

Тя е с площ 35,00 кв.м. Разполага с 3 кабини в женската си част и 2 в мъжката, в която има и два писоара. Оборудвана е с 6 умивалника с топла вода. За разлика от старата тоалетна, новата има и помещение за инкасатор.

От Общинското предприятие ОЖИ обясниха за ШУМ.БГ, че наемателят ще бъде задължен да спазва посоченото от тях работно време – през зимата до 18,30 часа, а през лятото - до 21,30 ч. 

Цената за ползване на услугата обаче няма да е фиксирана в договора за наем. Очакват, че ще бъде съобразена с пазара и няма да надхвърли 1 лев.  

ОЖИ дава под наем и другата обществена тоалетна, която стопанисва – тази в административната сграда на Пазара. Минималната годишната наемна цена там е 1200 лв. с ДДС

Мераклиите за обектите могат да отидат на оглед на 15-ти февруари, а търгът с тайно наддаване е на 21-ви февруари. 

Припомняме, че в момента тече общинска обществена поръчка за покупка на 3 обществени тоалетни от фургонен тип, които ще се поставят на ключови места в града.

ШУМ.БГ