Централната избирателна комисия /ЦИК/ назначи със свое решение Районната избирателна комисия /РИК/ за 30 многомандатен район в Шумен за изборите за парламент на 2 април.

С решението си ЦИК даде секретарското място в комисията на ДПС. Това бе единствената позиция, за която на консултациите, проведени при областния управител, партиите не постигнаха съгласие. За нея претенции тогава заявиха "Продължаваме промяната" и ДПС.

С решението на ЦИК "Продължаваме промяната" остава без представител в ръководството на РИК.

Районна избирателна комисия в 30 изборен район – Шумен е в състав от 13 членове.

Председател е Ивайло Илиев от ГЕРБ, заместник-председатели са Мариела Иванова от „БСП за България“ и Марияна Тодорова от „Български възход“.
    
Секретар е Ахмед Метинов Джамбазов от ДПС и членове са: от ГЕРБ-СДС - Карен Гарабедян, Виолета Вълчева и Силвия Николова, от „Продължаваме промяната“- Надежда Върбева, Светлин Стрелков, Милен Митев, от ДПС - Хатидже Исуф, от „Възраждане“- Валентина Нейкова, от коалиция „Демократична България – обединение“ - Мария Василева.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си от утре, 11 февруари 2023 г.

Решението на ЦИК за назначаването й подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.
    
ШУМ.БГ