21-годишен от Нови пазар, заподозрян за палеж и 33-годишен от Върбица,  издирван с Европейска заповед за арест, са задържани вчера от органите на МВР, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Младежът от Нови пазар е задържан като заподозрян извършител на палеж след започнато разследване за пожар в бистро на ул. “Цар Освободител“ в града.  В хода на извършените полицейски действия и оглед на място станало ясно, че от заведението е извършена кражба на лаптоп, винтоверт и други инструменти. Направен е опит за палеж, вероятно с цел да се заличат следите от кражбата. Иззети са дактилоскопни следи, които доказали участието на  21-годишния към извършеното престъпление. Работата по документиране на престъплението продължава.

В полицейското управление във Велики Преслав е задържан 33-годишен мъж от Върбица, който е издирван с Европейска заповед за арест. Той бил обявен за издирване в Шенгенската информационна система с искане от съд с цел предаване или екстрадиране във връзка с извършени измами на територията на Германия. В следобедните часове вчера е установен и задържан за срок до 24 часа. Случаят е докладван на компетентната прокуратура.

ШУМ.БГ