Община Шумен започва процедура по премахване на 68 незаконни гаража на улица „Марица“, срещу зала „Арена Шумен“. Клетките са поставени без необходимите по Закона за устройство на територията разрешения, а собствениците им никога не са плащали данък за тях.

В продължение на много години незаконните гаражи са останали извън радара на общинските данъчни. Сега обаче са попаднали в полезрението на администрацията заради плановете за укрепване на коритото на река Енчова в този участък, обясниха общината. 

Оттам уточниха още, че на 28-ми февруари на всеки от гаражите е поставено известие, но до момента в общината не е дошъл никой да представи някакви документи за собственост. Срокът за възражения изтича днес и ако до края на работния ден не постъпят такива, то кметството ще стартира процедурата за принудително премахване на клетките. 

Проверка на ШУМ.БГ показа, че няколко гаража вече са премахнати доброволно от собствениците им. На други пък има бележки, че се продават. 

Участъкът от Енчова между паметника на Пети полк и Гръцкия блок остана единственият, който все още не е облагороден. Източната част от реката бе покрита, а по западната в момента се работи. Идеята на общината е цялата зона да придобие модерен облик. 

ШУМ.БГ