Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Крим – в деня на деветата годишнина от анексията на украинския полуостров от Русия през 2014 г., предаде Франс прес.

По време на изненадващо посещение в Севастопол – главната база на руския Черноморски флот, Путин посети училище по изкуствата, придружен от местния губернатор Михаил Развожаев, което бе показано в ефир от телевизия "Росия-1".

"Нашият президент Владимир Владимирович Путин умее да поднася изненади. В добрия смисъл на думата", написа Развожаев в Телеграм.


Според него училището по изкуствата е трябвало да бъде открито днес с участието на руския лидер чрез видеовръзка, но "Владимир Владимирович взе, че пристигна лично. Самият той. Зад волана (на колата си). Защото в един исторически ден като днешния той винаги е със Севастопол и жителите му", добави губернаторът.

Вчера Путин проведе съвещание по въпроси, засягащи социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол, които Руската федерация превърна в отделни свои субекти, отбелязва ТАСС, изброявайки предишни негови посещения на полуострова.

ClubZ