Футболният „Волов“ загуби с 0:1 домакинството си на „Черно море – 2“ и не успя да спре серията си от поражения. Срещу варненски тим „Волов“ допусна гол в края на срещата, а след това усилията на играчите не стигнаха, за да се възстанови равенството.

Двубоят между „Волов“ и втория отбор на „Черно море“ бе от 20-ия кръг на североизточната Трета лига и се игра на ст. „Панайот Волов“.

Двата отбора изиграха равностоен мач с лек превес на „Черно море 2“  през втората половина на мача. В средата на първото полувреме пък Радослав Антонов получи жълт картон и трябваше да се пази до края на мача и да не влиза в единоборства, за да не остави съотборниците си с човек по-малко на терена.

Първата реална опасност за гол дойде още в 5-ата минута. Играчите на „моряците“ организираха бърза атака и бе отправен удар от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата. В 11-ата минута „Волов“ имаше шанс да отбележи. Вратарят на „Черно море 2“ излезе извън наказателното поле, за да пресрещне топката при атака на шуменци. Вратата остана празна, но никой от футболистите на „Волов“ не атакува по-остро и двама футболисти от защитата на варненци съумяха да овладеят топката. В последната минута на първата част „Черно море“ направи нова бърза атака, последва удар, но вратарят на „Волов“ Дилян Димов се намеси отлично и хвана топката.

През второто полувреме двата тима играха предимно в средата на терена. Опасни атаки нямаше. В 62-ата минута Марин Петков от „Черно море“ отправи удар с глава, топката обаче бе избита в ъглов удар. След него последва още един, но шуменци се справиха.

В 79-ата минута играчите на „Волов“, обаче не успяха да спрат атаката на „Черно море“. Петков напредна отляво, намери в центъра на наказателното поле Стефан Димов, който отблизо вкара единственото попадение в мача.

„Волов“ има в актива 12 т. от 4 победи и 15 загуби и заема 11-то място ввъв временното класиране в Трета лига на североизток.

ШУМ.БГ