Три месеца, след като събраха стотици шуменци на тренировка, част от спортните клубове и приятелите им отправят ново предизвикателство към съгражданите си.

То е наречено “Семейни игри на Шумен”, а идеята е да се покаже отново, че шуменци могат да се обединят около една кауза и да я изпълнят.

Събитието има спортен характер като е предвидено участниците да се включат в забавни  щафетни игри. “Семейните игри на Шумен” ще са разделени в две категории “Мама, татко и аз” и “Тя и той”.

“Искаме да организираме това събитие, за да накараме децата да станат от компютрите, а родителите да видят и да се убедят, че спорта може да носи само позитиви”, обясниха от СК “Шуменска крепост”, който е един от организаторите.

За да се включат в предизвикателството желаещите могат да се запишат на тел. 0884081008 или с лично съобщение на фейсбук на профилите на Kaloyan Krasimirov Kolev, Polina Galinova.

Самото събитие е запланувано да се направи на 21 май от 14,00 часа в зала “Арена Шумен”. Водещ ще е Teddy Georgo B. С наближаване на датата на събитието организаторите ще съобщят и още подробности за него, но обещават, че забавлението ще е гарантирано.

Спортната и забавна надпревара ще има и своята благотворителна кауза – ще се събират средства за млад шуменски талант в неравностойно положение.

ШУМ.БГ