42-годишен жител на каспичанското село Косово е задържан в полицейския арест в Нови пазар за нанесена телесна повреда на 9-годишно дете, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. 

Мъжът по случайност прострелял момчето с въздушна пушка. 

Снощи, малко след 19,30 часа в шуменската болница за преглед е постъпило дете от Косово, придружавано от родителите си. Било с открита рана в дясната част на главата над ухото. При прегледа станало ясно, че раната е повърхностна, но за всеки скучай го настанили в болницата за наблюдение. Родителите казали, че детето е било простреляно с пневматична пушка.  

Към село Косово били насочени екипи на полицията. Установили, че в района на читалището в селото 42-годишен местен жител демонстрирал своята въздушна пушка пред познати. Стрелял във въздуха, но сачмата попаднала в главата на момчето, което играело внаоколо с други деца.

Незабавно било извършено претърсване в обитаваното от мъжа жилище. Полицаите там намерили въпросната въздушна пушка със сачма в нея. Намерени били още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул-възпламенители за ловни патрони, два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с вид на барут, боеприпаси за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони. 

Повикани били служители на Специализирания отряд за борба с тероризма от Варна. 
Боеприпасите били иззети, а 42-годишният мъж - задържан в РУ-Нови пазар. 

Случаят е докладван в прокуратурата, работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора ѝ, уточниха от полицията. 

ШУМ.БГ