Съставите на шуменският клуб “Ритмика” спечелиха пет първи и едно второ място от шестте си изпълнения на фестивала на мажоретния танц „Мадарски конник“, който се проведе събота и неделя в Шумен.

Шуменки са първи в категориите “Марш парад” в трета и четвърта възрастова група, в “Батон флаг”, “Традиционал корпус” -  четвърта възрастова група, “Шоу помпон” -  четвърта възрастова група и втори в “Батон хореография на място”.

Отлично се представиха и мажоретните състави от шуменските училища. СУ “Васил Левски” са първи в категория “Шоу помпон” - трета  възрастова група. В категория “Парадни помпони” във втора група НУ “Илия Р. Блъсков” са втори, а IX ОУ “Панайот Волов” от кв. “Дивдядово” са трети.

Голяма част от аплодисментите на публиката обраха съставите на СК “Прима МВЛ” Нови пазар. Формациите на клуба и соловите изпълнители имат четири първи и едно второ място. Ръководителят на клуба Румен Левски спечели и приз за най-емоционален треньор.

Тази година в надпреварата участваха 24 мажоретни състава с над 500 състезатели, което направи 14-тото издание на състезанието едно от най-силните и най-масовите.

„Мадарски конник“ се провежда според правилата на Български чирлидинг съюз и тази година имаше повече категории и възрастови групи. За първи път имаше състав от детска градина извън Шумен. Това бяха възпитаниците на ДГ “Здравец” Горна Оряховица. В категорията за детски градини се включиха и изпълнители от клуб “Каприз” Тервел. Всички състави при най-малките получиха купи и медали за първо място. Победители са и шуменските детски градини: “Дружба”, “Златна рибка”, “Изворче”, “Конче вихрогонче”, “Смехорани”.

Домакините от клуб “Ритмика” връчиха и купи за най-масово участие. Наградите взеха СК “Астреа” Велико Търново и СК “Каприз” Тервел.

ШУМ.БГ