Един е участникът, подал документи за обществената поръчка за строеж на закрит басейн в Шумен, става ясно от публикуваната информация на сайта на АОП.

Това е Обединение ДЗЗД "Аква Гарант 23", в което влизат две фирми с регистрация във Варна - Експрес Гаранцион ООД и Акватек ООД. Все още комисията, която работи по обществената поръчка не е публикувала ценовото предложение на обединението.

Община Шумен обяви процедурата за изграждане на закрит спортен басейн на 23 май с прогнозна цена 8 234 713 лв. без ДДС. Проектът за съоръжението пък бе представен още в началото на тази година.

Припомняме, че според него плувният комплекс ще бъде направен в непосредствена близост до съществуващия открит градски басейн "Аква свят". Той ще се състои от голям и малък басейн. Големият ще е с размер 33,3 на 25 метра и с дълбочина 2 метра и ще е подходящ за всички плувни спортове и водна топка. Малкият басейн ще е предназначен за деца. Той ще е с размер 16х12,5 метра и дълбочина  от 0,85 до 1,25 м.

В проекта за договор с изпълнителя е посочено, че финансирането за строежа на закритя басейн се осигурява от бюджета на Община в размер на 833 333.33 лв. без вкл. ДДС, а останалите средства, в размер на 7 401 380,46 лв. без вкл. ДДС, ще бъдат от външно финансиране, като не се посочва източника му.

ШУМ.БГ