Осъденият за смъртта на 23-годишната Светомира - Жечко Кюркчиев, засега няма да влиза в затвора. Адвокатът му Ивайло Йорданов е внесъл с деловодството на Шуменския окръжен съд /ШОС/ жалба срещу присъдата му от 3 години и 4 месеца.

Това е станало в предпоследния ден преди изтичане на 14-дневния срок за обжалване. Веднага след това е внесена жалба и от защитника на роднините на жертвата адв. Борислав Борисов.

„В момента тече процес по администриране на жалбите и след това вероятно делото ще бъде насочено към Апелативния съд във Варна“, казаха за ШУМ.БГ от деловодството на ШОС.

Припомняме, че 19-годишният Жечко Кюркчиев се призна за виновен по обвинението за причиняване на смърт по непредпазливост и се съгласи делото му на първа инстанция да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Това му даде възможност присъдата му да бъде автоматично редуцирана с 1/3. На 15-ти юни съдия Димчо Луков го осъди на 3 години и 4 месеца затвор ефективно при първоначален общ режим. Тогава адвокатът на Кюркчиев поиска наказанието да е под минимума от 3 години и да е с отложено изтърпяване, т.е. условно.

ШУМ.БГ