Шуменската компания за производство на капачки “ХЕРТИ” АД навърши 30 години от създаването си. Рожденият ден бе отпразнуван в присъствието на партньори и служители на фирмата. 

“Да работиш усилено за нещо, от което не се интересуваш, се нарича стрес. Да работиш усилено за нещо, което обичаш, се нарича страст. Пожелавам на всички да виждат смисъл в своята работа, защото това превръща стреса в страст.” Това заяви главният изпълнителен директор на компанията, като благодари на всички, с помощта на които компанията е това, което е днес. 

ХЕРТИ АД е създадена през 1993 г. с една машина, произвеждаща два размера алуминиеви капачки. През годините фирмата разраства дейността си, увеличавайки видовете, обемите и капацитета на капачките, както и клиентите и пазарите, на които доставя своите продукти. Днес ХЕРТИ произвежда годишно 2 милиарда изделия, които се използват за затваряне на почти всички съществуващи видове бутилки при производството на алкохолни напитки, вино, минерални води, зехтин и лекарства. Тя има клиенти в над 60 държави на всички континенти и има свои дъщерни фирми в Румъния, Великобритания, Франция, Германия и САЩ. 

През годините компанията е изработила над 25 милиарда капачки в над 50 размера. Херти разполага с 15 313 кв.м. застроена площ и 74 машини, като най-бързата машина произвежда 1166 капачки за една минута. Във фирмата работят над 550 души, като 57 от тях са част от нея повече от 20 години.

Херти продължава да се развива и непрекъснато инвестира в щадящо природата производство. Така например през миналата година тя  внедри  иновативна енергоспестяваща линия за печат чрез проект GALP Greener Aluminium Cap (Implementation of Green Innovative Production Process Under Industry 4.0), финансиран с подкрепа на Норвежкия финансов механизъм. Тази година компанията спечели още един проект, който предстои да бъде реализиран- за листова преса и щанца за капачки. Чрез проекта ще бъде оптимизирано  производството, а разходите за енергия ще бъдат редуцирани.

Съвсем скоро предстои компанията да реализира и своя социален проект, който цели по-достъпна среда за живот в гр. Плиска, където е ситуирана производствената й база. С подкрепата на свои партньори фирмата ще обнови изцяло единствената спортна площадка в града.

 

Платена публикация