Нова настилка пред една от клетките за кучета в Общинския приют “Тонка Петрова”  положиха доброволци. Те почистиха, боядисаха и изрисуваха и част от стените на приюта.

С тези си последни действия младежи и възрастни от Шумен завършиха проекта си, започнат през май, когато  група от 15-20 младежи се събраха и решиха да разходят кучетата от приюта, като им осигуриха необходимите упражнения и компания.

Правенето на добро за обитателите на приюта не спря с разходките. Тийнейджърите, обединени в каузата от Андреа Керанов и съпруга й, които вярват, че в град Шумен има много добри хора, организираха благотворителен базар за набиране на средства, с които да облагородят част от клетките на животните.

Младежите рисуваха върху чанти от плат, а красивите творения бяха подреден на щанд по време на фестивала “Зелени слънца”.  Чантите намериха своите собственици, а доброволците събраха 750 лева.

Със събраните средства тийнейджърите, без да губят време приложиха креативността си на практика. Беше закупен бетон и основни материали за ремонт и обновяване на клетка на кучешки приют. Младежите с помощ от възрастни направиха нова настилка. След това  грабнаха четки и превърнаха приюта в цветно място.

„Общността и усещането за съвместна работа беше невероятно. С това не спираме да помагаме. Има планирани още проекти за младите хора на Шумен и дано повече ученици и възрастни да се включат, за да направят Шумен по-добро, по-красиво място за живеене“, споделиха Андреа Керанов и Венцислав Керанов.

ШУМ.БГ