16-годишен младеж, управлява лек автомобил Ауди A8 с търговищка регистрация, предизвика пътен инцидент в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Около 23,45 часа на 22 август екип на охранителна полиция на РУ-Шумен подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Ауди, който се движил по бул. „Славянски“.
Колата не спряла, ускорила скоростта си на движение, след което блъснала Сеат Алтеа на ул. “Адам Мицкевич“.От удара бил съборен и пътен знак.

Малко по-късно Аудито било намерено изоставено на ул. “Владайско въстание“. ЗА минути полицаите намерили водача, който още бил в района. Станало ясно, че е управлявал 16-годишен от Търговище, който имал гражданство и в Кралство Белгия. Обяснил, че заедно с приятел и две момичета от Търговище дошли с колата на баща му в Шумен да се разходят.

Съставни са три акта за установени административни нарушения - за неспиране на стоп палка, за напускане на ПТП и за неправоспособност. За извършено престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ