Лек автомобил БМВ и бус Форд Транзит се удариха близо до Върбица вчера. Шофьорът на леката кола е в болница, този на буса се отърва с повърхностни контузии, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал за катастрофа на главен път Шумен – Ямбол в близост до град Върбица е получен вчера около 17:15 часа.  На място са изпратени екипи на РУ - Велики Преслав, УПБЗН - Върбица и РСПБЗН - Шумен.

При първоначалния оглед е установено, че лек автомобил БМВ, с търговищка регистрация, управляван от 33-годишен мъж от село Българаново, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в товарен автомобил Форд Транзит, с шуменска регистрация, управляван от 62-годишен мъж от село Менгишево.

Пожарникарите са извадили от лекия автомобил водача му и го предали на екип на центъра за спешна медицинска помощ. Транспортиран е в МБАЛ Шумен, където е установено, че е с травми на главата и бял дроб. Настанен е за лечение в болницата. Водачът на товарния автомобил е прегледан в МБАЛ  -Шумен, където е установено, че с повърхностни контузии в областта на гръдния кош и дясна ръка. Оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ