11 са кандидатите, които ще се борят за гласовете на шуменци за кметското място в общинския център. 19 са листите с кандидати за общински съветници. 8 от политическите сили, които ще се явят на изборите в община Шумен не издигат кандидати за кмет.

Имената са публикувани от Общинската избирателна комисия, след като вчера приключи срокът за регистрация.

Кандидатите за кмет са: Ивайло Обретенов (Възраждане), Красимир Костов (Българска социалдемокрация – Евролевица), Петър Петров (ПП Общество за нова България), Димитър Ковчазов (Граждани за Общината), Венцислав Венков (Левицата), Сунай Садък (Движение за права и свободи – ДПС), Христо Христов (БСП За България), Николай Колев (Коалиция Продължаваме промяната – Демократична България), Георги Колев (ПП ГЕРБ), Неделчо  Неделчев (Български съюз за директна демокрация), Христомир Христов (ДБГ (БНД, ССД, Ние идваме).

Измежду 19 листи с 428 кандидати за общински съветници ще избират жителите на община Шумен на 29 октомври. Местата в местния парламент са 41.

“Възраждане” е с листа от 23 души с водач Ивайло Обретенов. “Български социалдемократи” предлагат трима за Общински съвет, под №1 е Румен Русев. Листа с шест имена е регистрирала Българска социалдемокрация – евролевица с водач Красимир Костов. 22 са имената в листата на СДС, първа е Стела Илиева. ПП “Общество за нова България” излиза с пълна листа от 41 кандидати за съветници на местните избори с водач Петър Петров. ПП “Български възход” регистрира листа с 28 имена с водач Сашо Евлогиев. Димитър Ковчазов е водач на листата на “Граждани за Общината”, а листата на коалицията е от 6 имена. Коалиция “Левицата!” е с пълна листа от 41 имена, водач Веселин Пенчев.

Водач на листата на Коалиция "Неутрална България" е Петър Синджирлиев, като тя е от 5 души.
41 са кандидатите за общински съветници на Движение за права и свободи – ДПС, под №1 е Метин Джамбазов. ВМРО – Българско национално движение излиза на изборите с листа от 14 имена, водач е Деан Станчев.  Христо Христов е водач на кандидатите за общински съветници на БСП за България, а листата на политическата сила е с 41 имена. Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” също е с листа от 41 души, първи е Николай Колев. ПП “Има такъв народ” е с листа от 7 кандидати за общински съветници с водач Мартин Капралов.

Под №1 в листата на ПП ГЕРБ е Албена Димитрова Иванова-Неделчева, кандидатите на партията за общински съветници са 41. Български съюз за директна демокрация регистрира листа от 5 души кандидати за Общинския съвет в Шумен с водач Неделчо Неделчев.

Павел Павлов е независим кандидат за общински съветник, издигнат от местен инициативен комитет.

В изборите за Общински съвет с листа от 21 души участва и “Български гласъ”. Водач на листата е  Александър Драев. За места в местния парламент ще се борят и 41 кандидати от местната коалиция ДБГ (БНД, ССД, Ние идваме). Водач е Христофор Крумов.

Бел.ред. - Имената на кандидатите и политическите сили са подредени според списъка с регистрации в ОИК – Шумен.

ШУМ.БГ