В края на тази седмица започва и първенството в елитната група по хандбал при дамите. 6 са отборите, които ще играят в А група този сезон и сред тях е 'Васил Левски” от Нови пазар, който се завърна сред най-добрите в България през миналата година.

Съперници на момичетата от Нови Пазар са отборите на: “Академик-ПУ” - Пловдив, “Бяла” - Бяла, обл. Русе, “Етър 64” - Велико Търново, “Свиленград” - Свиленград, “Сливница” -  Сливница.

Съставът на “Васил Левски” е с една промяна за предстоящите си срещи. Вратарката Преслава Стойчева е избрала да играе в отбор от турската част на Кипър. На този пост тимът от Нови пазар ще разчита на Ваня Шиндарова, която е националка в тима на България до 19 г. и е играла в Панагюрище. Пълноценни тренировки с тима води Благовеста Йосифова, която се контузи тежко миналата година, но ще е готова за първенството този сезон. Васил Левски тази година ще разчита в мачовете на първия състав и на девойките на клуба.

Специалистът Николай Топузаков е начело на тима и този сезон, а според президентът на клуба Станислава Стоянова на отбора в това първенство ще отива място в четворката.

“Васил Левски” ще играе домакинските си мачове в залата в Суворово. В първите два кръга, на 1 и 7 октомври, тимът от Нови пазар гостува в Свиленград и Сливница. Домакин е в 3-ия кръг на 22 октомври на 'Етър”.

ШУМ.БГ