Русия свали 31 дрона, изстреляни тази нощ от Украйна над Белгородска, Брянска и Курска област, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на отбраната.

Не се съобщава за жертви или щети.

Освен това украинските сили са изстреляли касетъчни боеприпаси в няколко села в южната Брянска област в Русия, написа в "Телеграм" областният управител Александър Богомаз. Той допълни, че жертви няма, въпреки че няколко къщи са били поразени. Ройтерс не може да потвърди информацията от независим източник, а за момента няма коментар от правителството в Киев.

Украйна получи касетъчни боеприпаси от САЩ и твърдеше, че ще ги използва само за да изтласква вражески военни. Руските представители в Брянск и други области, граничещи с Украйна, многократно обвиниха украинските въоръжени сили в безразборен обстрел, отбелязва Ройтерс.

Касетъчните боеприпаси са забранени в повече от 100 държави. Обикновено те изхвърлят множество по-малки бомби и могат да убият голям брой хора на значителна площ, а тези, които паднат и не успеят да се взривят, представляват опасност в продължение на десетилетия.

БТА