“Васил Левски” от Нови пазар записа домакинска загуба от претендента за титлата “Етър”-Велико Търново. В мач от 3-ия кръг на А група при жените, игран в Суворово, тимът от Нови пазар бе победен с 39:18.

Началото на двубоя не предвещаваше подобен резултат. Двата състава влязоха в здрава битка, показаха добра защита, а на вратите Станислава Стоянова и Десислава Николова бяха с невероятни рефлекси. Така до 7-ата минута паднаха едва 5 гола – 3 за “Етър” и 2 за “Васил Левски”. След това гостите успяха да пробият защитата на новопазарският тим и да поведат с 8:2. Решаващи за този резултат се оказаха и 2-минутните наказания за състезателки на домакините, които в средата на полувремето останаха с 4 полеви играчи. Опитните хандбалистки на “Етър” максимално се възползваха от ситуацията и направиха разлика от 9 гола, а преди почивката поведоха с 21:9.

Въпреки голямата разлика момичетата от Нови пазар излязоха мотивирани за втората част, но защитата на “Етър” се оказа трудна за преодоляване. На вратата пък бившата им съотборничка Преслава Стойчева се представи на ниво и въпреки положените усилия тимът на “Васил Левски” записа трета загуба в шампионата.

ШУМ.БГ