Новоизбраният Общински съвет в Смядово проведе първото си заседание. Днешната тържествена сесия беше открита от областния управител проф. Добромир Добрев, съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

Председателят на Общинската избирателна комисия Росица Пенчева връчи удостоверения за избор на общинския кмет Иванка Петрова, на кметовете на кметства и на новоизбраните общински съветници. Всички те положиха клетва и подписаха клетвени листове да работят за благото на жителите на общината.

Областният управител проф. Добромир Добрев поздрави общинските съветници и кметове и пожела на всички да работят за просперитета на община Смядово. „Вярвам, че всички заедно можем да допринесем за подобряването на живота на населението в общината“ заяви проф. Добрев.

Кметът на общината Иванка Петрова благодари на своите съграждани за голямата подкрепа и доверие. „Заедно с вас постигнахме всичко това и заедно с вас ще продължа да работя, така, както съм работила през последните години. Смядово трябва да се развива. Смядово ще продължи по същия път“, заяви Иванка Петрова.    

Съгласно чл. 23, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация най-възрастният общински съветник Каля Рашева пое председателството на първата общинската сесия до избор на нов председател.

ШУМ.БГ