Над 37 000 лева и над 2000 евро, с неустановен към момента произход, както и над 120 обекта с вид на културно-исторически ценности са иззети днес при претърсване на 3 адреса в град Плиска, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Полицаите получили оперативна информация за евентуални престъпления, свързани с изборното законодателство. След анализ и указания от дежурен прокурор криминалисти от областната дирекция в Шумен и колегите им от РУ-Нови пазар пристъпили към действия. Иизвършени са претърсвания на три адреса в Плиска.

На единия от адресите били иззети близо 35 000 лева и над 2000 евро с неустановен към момента произход. В друг имот била намерена и иззета сума в размер на 2500 лева.
Иззети са над 120 обекта с вид на културно-исторически ценности, между които монети, коланни апликации, средновековен печат с животинско изображение, върхове на стрели, пръстени с незатворени халки, части от средновековно облекло и средновековен нож. Експертизи ще установят датировката на обектите.

Намерен и приобщен към образуваното досъдебно производство е и метал детектор.

Работата по образуваните производства продължават под ръководството на компетентните прокуратури, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ