Отборът на “Шумен” спечели баскетболния международен турнир за подрастващи „Костадин Димитров“ 2023. Петото издание на надпреварата, която носи името на  големия шуменски баскетболен деятел събра в зала “Арена Шумен” 4 отбора от момчета до 18 г. – домакина Шумен, “Тунджа” Ямбол и “Плей офф” (Play off) от Лесковац, Сърбия, който се представи с два отбора.

В първия полуфинал “Шумен” спечели с 89:51 срещу “Плей офф-1”. Шуменци показаха силна игра от самото начало. В другия полуфинал “Тунджа” Ямбол, воден от националния треньор на юношите до 18 г. Стойо Чолаков, победи втория отбор на “Плей офф”, който бе съставен от по-малки на възраст играчи с 61:28.

В мача за трето място, за да не играят сръбските отбори един срещу друг, домакините от БК “Шумен” сформираха втори тим. Той беше победен от “Плей офф” с 60:48.

В двубоя за първото място юношите на “Шумен”, част, от които са и в редиците на първия отбор, показаха много добра игра и победиха “Тунджа” Ямбол с 83:44. Шуменци водеха играта през повечето време и заслужено вдигнаха купата за първото място.

Купите на двата отбора финалисти връчи синът на Костадин Димитров Димитър Димитров.

ШУМ.БГ