Осмокласничка от гимназия в руския град Брянск нахлу в сградата на училището и откри стрелба с ловна пушка. Шестима ученици са били простреляни, едно момиче е издъхнало от раните си, а нападателката се е самоубила, съобщиха руските медии, като се позовават на правоохранителните органи. 

По неофициална информация 14-годишната Алина влязла в гимназията с огнестрелното оръжие, което е законнопритежавано от баща й, а в обувките й имало и огромен нож.

Според данни на местните медии осмокласничката искала да се саморазправи със своята съученичка Марина, с която имали личен конфликт. Алина смятала, че Марина организира останалите ученици да я нападат. Именно Марина е загиналото момиче при стрелбата. Според съученици на Алина, тя не е била общителна. 

Останалите четирима ранени са в средно тежко състояние, каза помощник на руския министър на здравеопазването. Трима пострадали са хоспитализирани, съобщиха от спешните отделения по хирургия на градските и областните детски болници.

Единият пострадал е с рани на рамото и коляното, настанен е в реанимация, има опасност за живота, вторият е с рана на рамото, в средно тежко състояние. Третата пострадала е момиче с рана на гърба, тя също е в средно тежко състояние.

Районът около гимназията в Брянск е отцепен и се извършва оглед. Следователи проверяват как е организирана охраната на училището.

Междувременно по информация на Телеграм каналите "Некста" и "Осторожно новости" 53-годишният баща на Алина - Дмитрий - е бил задържан. 

"Ловната гладкоцевна пушка Бекас-3, от която е извършена стрелбата, е регистрирана на бащата на момичето и се притежава законно от него", каза депутатът от Държавната дума Александър Хинштейн, цитиран от ТАСС. 

Дир.бг