Въоръжен мъж е задържал няколко служители във фабрика, принадлежаща на американската група Procter & Gamble (P&G) в Северозападна Турция, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на турски медии.

Според частната информационна агенция DHA мъжът е представил действията си като акт на осъждане на израелските военни операции в ивицата Газа.

Неидентифициран мъж с оръжие е влязъл във фабриката в индустриалната зона на град Гебзе в окръг Коджаели около 15:00 ч. местно време, съобщава агенция Демирьорен, добавя БТА.

Турски медии съобщават, че полицията е пристигнала на мястото и води преговори с мъжа. Валията на Коджаели е на път към мястото, съобщава турската телевизия НТВ.

Турските власти не са направили до момента никакво изявление във връзка с инцидента.

Кадри, излъчени от турските медии, показват полицейски коли, които блокират достъпа до фабриката на американския производител на продукти за бита и хигиената в Гебзе.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е един от най-критично настроените към Израел лидери от началото на войната между Израел и радикалното палестинско движение "Хамас", посочва АФП.

Ердоган осъди подкрепата на САЩ за Израел, определяйки еврейската държава като "терористична" и "геноцидна".

Призиви за бойкот на американски продукти се чуват широко в Турция от началото на конфликта, отбелязва агенцията.

Дир.бг