Руската избирателна комисия каза, че е открила несъответствия в списъка с подписи, подаден от антивоенния кандидат за президент Борис Надеждин, който се надява да се изправи на предстоящите избори срещу Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция ТАСС.

За да бъде допуснат Надеждин до участие в изборите на 15-17 март, Централната избирателна комисия на Русия трябва да одобри подписите на повече от 100 000 негови поддръжници от цяла Русия, които той внесе в сряда.

Избирателната комисия заседава днес и нейният заместник-председател Николай Булаев каза, че някои от внесените от кандидатите списъци с гласоподаватели съдържат имената на починали хора.

Според ТАСС резултатите от проверката на подписите, внесени от Надеждин още един кандидат – Сергей Малинкович, ще бъдат представени в понеделник.

Наблюдателите не очакват 60-годишният Надеждин да спечели, дори ако му бъде позволено да участва в изборите, предвид дългогодишната доминация и контрол на Путин върху държавния апарат, коментира Ройтерс. Надеждин обаче се превърна в предпочитания кандидат за някои руснаци, които се противопоставят на войната на Москва в Украйна.

Дир.бг