Управителят на ОП „Чистота“ в Шумен Евгений Цанков подаде оставка и днес е последният му работен ден на поста.

Потърсен за коментар от ШУМ.БГ Цанков заяви, че не си тръгва заради конфликт с ръководството на общината, а по-скоро заради различни виждания за развитието на предприятието.

„Седнахме с кмета Христов, поговорихме, стиснахме си ръцете. Разделям се в добри отношения с него“, каза Евгений Цанков.

Той обясни, че пред общината и пред ОП „Чистота“ в частност стоят важни задачи по отношение на екологията и управлението на отпадъците. „2024-та ще бъде много важна заради въвеждането на новата методика за определяне на такса битови отпадъци. Другото предизвикателство е развиването на предприятието и поемането на сметосъбирането в селата от общината. Не по-малко важен е и договорът със завода за отпадъци в село Езерово, който беше глътка въздух, но не и решение на проблема с третирането на отпадъците на Шумен“, каза още Цанков.

Той подчерта, че оставя предприятието в добро състояние и то в момента разполага с квалифицирани специалисти за всяка от дейностите. “Показахме как трябва да се управлява едно общинско предприятие – в пъти по-ефективно от частните фирми, които обслужваха града преди“, добави Цанков.

Цанков благодари на колегите си за съвместната работа. На кмета Христов пожела успех и да успее да съхрани предприятието, а на следващия директор - да надгради постигнатото.  

ШУМ.БГ