Следственият комитет предяви обвинение в извършване на атентат, довел до човешки жертви, на двама предполагаеми участници в нападението в концертната зала "Крокус сити хол" в Русия. Това съобщи съдът, който трябва да обяви мярката им за неотклонение, предадоха световните агенции.

Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор. Руските власти съобщиха вчера, че са задържали общи 11 души във връзка с нападението, отнело живота на 137 души.

Около сградата на Басманския съд в Москва имаше засилено полицейско присъствие. Съдът публикува видео, на което се вижда как полицаи отвеждат двамата заподозрени с белезници в съдебната зала, също както и снимки, на които двамата са седнали зад стъклена преграда вътре в залата.

Единият от заподозрените бе вкаран със завързани очи в съдебната зала. Когато превръзката му бе свалена, се видя, че едното му око е посинено.

Единият от обвинените, на име Далерджон Мирзоев, заяви пред съдията, че е гражданин на Таджикистан. Той получи мярка за неотклонение "задържане под стража" до 22 май.

БТА