Автобус, превозващ около 60 пътници, катастрофира в Западна Германия. Пострадали са над 20 души, предаде ДПА.

Автобусът е напуснал платното за движение на магистрала 44 в западната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия и се е преобърнал край пътя.

Според полицейски говорител автобусът превозвал ученици от професионалнa гимназия в град Варбург. Те се връщали от посещение в Англия.

Полицията първоначално заяви, че има 21 леко и един тежко пострадал. Впоследствие данните бяха променени на 20 леко и един тежко пострадал. Органите на реда уточниха, че няма хора с опасност за живота. Както се съобщава, водачът на автобуса не е пострадал.

Според наличните сведения става дума за произшествие без участието на други превозни средства, а причините за катастрофата се изясняват, обяви снощи германската полиция. Злополуката е станала в района на град Верл, на 100 км източно от Дюселдорф.

Двайсеткилометров участък от източното платно на магистрала А44 между градовете Уна и Верл в посока Касел е напълно затворен за движение. На местопроизшествието бяха изпратени екип на пожарната и спасителен хеликоптер.

Пътнотранспортното произшествие става само ден след като четирима души загинаха при автобусна катастрофа край източния германски град Лайпциг.

БТА/Днес.бг