Първи по рода си медицински център по очни болести “Д-р Маринови” отвори врати официално днес - на Световния ден на здравето и професионалния празник на работещите в областта на хуманната медицина.

Лентата прерязаха основателят на центъра д-р Марин Маринов и неговата колега и съпруга д-р Славяна Маринова. На събитието присъстваха много техни колеги, партньори и приятели, към които д-р Маринов се обърна с благодарност за подкрепата.

“Благодаря Ви, че сте тук. Честит празник на всички, които работят в сферата на здравеопазването. Нашето ново лечебно заведение е единствено по рода си за Шумен, защото дава възможност за лечение на много заболявания, които до момента не са били лекувани и диагностицирани тук. Това са заболявания като диабетна ретинопатия, макулна дегенерация - все социално значими заболявания, тъй като немалко хора е трябвало да пътуват до друго населено място за лечение. Радвам се, че вече можем да им спестим това неудобство и че те ще могат да се лекуват тук в Шумен”, каза д-р Маринов. Той обясни, че лечебното заведение разполага с четири модерно оборудвани очни кабинета, операционна, две стаи за престой на пациенти, преминали оперативно лечение, манипулационна с апарати за високоспециализирани изследвания от най-различен тип.  

Очният център предлага на своите пациенти пълен спектър от услуги - от диагностика и лечение до изработка на качествени очила, тъй като разполага и с оптика, където се предлагат диоптрични стъкла, модерни рамки и слънчеви очила. 

В лечебното заведение се извършват специализирани очни прегледи на деца и възрастни, както и редица диагностични изследвания, като безконтактна тонометрия, компютърна периметрия и ОСТ (скенер на окото), необходими за диагностицирането на глаукома и други невродегенеративни очни заболявания.

ОЦ “Д-р Маринови” е единственото офталмологично звено в областта, където се извършва лечение на влажна форма на макулна дегенерация, диабетен оток на макулата и венозни оклузии на съдовете на ретината чрез вътреочни инжекции с анти-VEGF препарати. Също така само там в Шуменска област се извършва флуоресцеинова ангиография (цветна снимка на окото), необходима за коректно и прецизно диагностициране на заболявания на задния очен сегмент, като диабетна ретинопатия и макулна дегенерация.

Центърът предлага още хирургично и консервативно лечение на следните заболявания:

  • Катаракта – вътрешно перде, 
  • Птеригиум – външно перде, 
  • Глаукома, 
  • Корекция на клепачите – ектропион, ентропион, птоза, блефарохалаза,
  • Възпалителни заболявания на окото и придатъците му,
  • Туморни офталмологични заболявания.

Единствено в ОЦ “Д-р Маринови” разполагат с модерен YAG-лазерен апарат за лечение на вторична катаракта в Шуменско. 

Създателят на центъра д-р Марин Маринов, д.м. е специалист по очни болести с дългогодишен професионален опит в страната и в чужбина. През периода 11.2021 - 02.2024 г. заема длъжността Началник на Очно отделение към МБАЛ-Шумен АД. Д-р Маринов е главен асистент към Медицински университет - гр. Варна от 2018 г. Той е и изобретател със защитен полезен модел към Патентно ведомство на Р. България, съвместно с чл.-кор.проф. Д-р Христина Групчева, д.м.н.

Д-р Марин Маринов д.м. лекува оперативно катаракта – „перде”, птеригиум – „външно перде” и болести на клепачите. Той прилага знанията, научени по време на работата си в България и Германия, както и от специализираните курсове. Използва нова, съвременна апаратура и изкуствени лещи на световно утвърдени американски и японски производители.

В Очен център "Д-р Маринови“ работят още петима утвърдени специалисти по очни болести с дългогодишна практика: 

  • д-р Димитричка Давидова, 
  • д-р Ралица Нейкова-Маринова,  
  • д-р Маргарита Мартинова,  
  • д-р Снежана Начева 
  • д-р Славяна Маринова.

Договорен партньор на НЗОК.

Очен център “Д-р Маринови” 

Адрес: гр. Шумен, ул. “Цар Освободител” 100

Тел: 0896 540 090

E-mail: info@marinovi.bg

Фейсбукстраница: Очен център "Д-р Маринови"

 

Платена публикация