Работна среща за набелязване на мерки за намаляване риска от престъпления се проведе между ръководството на областната дирекция на полицията в Шумен, кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова, заместниците й и секретарят на общината, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Директорът на областната дирекция ст. комисар Георги Гендов  посочи, че основната цел на срещата е ръководството да се запознае с проблемите на местно ниво и да бъдат набелязани мерките за разрешването им, да се синхронизират действията за поддържане на обществения ред и гарантиране на спокойствието на гражданите, както и осигуряване на пътната безопасност.

Началникът на полицейското управление гл.инсп. Илиян Николов представи данни за динамиката на престъпността, като отбеляза, че разкриваемостта на регистрираните престъпни деяния е близо 80 %.

На територията на Венец и в малките населени места осветлението работи цяла нощ, не пестим от това хората да се чувстват сигурни и спокойни, отбеляза Нехрибан Ахмедова.
Отчетени бяха положителни резултати от изграденото видеонаблюдение, като от общинската администрация посочиха, че до края на тази година ще бъдат монтирани още камери в селата Ясенково, Борци и Черноглавци.

Бяха обсъдени възможностите и необходимите мерки за ограничаване на битовата престъпност в общинския център и в населените места на територията на общината.
На срещата бяха дискутирани мерките на пътната мрежа в областта , мерките за ограничаване на пътни инциденти, обучения на подрастващите за безопасно управление на моторни превозни средства през летния период в общината. Ахмедова посочи, че общинската администрация е заложила на превантивната работа  с децата в детските градини, с учениците и младите хора.

Работим активно и с уязвимите групи, за да можем да възпитаме подрастващите в това, че законите трябва да се спазват, каза кметът на Венец.  В наше лице имате пълна подкрепа за всички инициативи, защото децата могат да бъдат коректив  и на своите родители допълни Гендов.

Нехрибан Ахмедова отбеляза, че сътрудничеството между общината и полицията е на много добро ниво. Директорът на полицията допълни, че основен приоритет както на местната власт, така и на областната дирекция, е сигурността на гражданите.

ШУМ.БГ