Препоръки за безопасно пътуване и придвижване към местата за провеждане на абитуриентските балове получиха вчера ученици от 12 клас в СУ “Св. св. Паисий Хилендарски“ във Върбица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Припомнено им беше, че най-рисковото поведение на возещите се абитуриенти е свързано с управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили. Полицай Даниел Перушински им разясни, че при провеждане на абитуриентските балове ще се извършва засилен контрол на местата за събиране на абитуриенти и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях.

Служители на „Пътна полиция” ще контролират преминаването на колоните от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните близки. Ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на  извършваните нарушения – неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и люковете на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци,  неправилни  рискови маневри, които създават предпоставки за инциденти на пътя.

Инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая ги призова да не си помрачават празника с необмислени постъпки и въпреки еуфорията по време на тържествата да се спомнят всички съвети, дадени от полицията.

ШУМ.БГ