Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не вярва, че Русия има силите, за да атакува отново Киев, предаде Франс прес.

"Те нямат силите за една мащабна офанзива срещу столицата, както го направиха в началото на инвазията", каза президентът в интервю за френската агенция и подчерта,  че според него Харков и Донбас са основните цели на Кремъл.

Зеленски също така упрекна западните страни, че му забраняват да поразява Русия с техните оръжия, предаде Франс прес.

"Те (руснаците) могат да ни нанасят удари на наша територия, това е най-голямото предимство, с което разполага Русия, но ние не можем нищо да причиним със западните оръжия на техните оръжейни системи, разположени на руска територия. Ние нямаме право", каза украинският лидер и подчерта, че се е оплакал на американския държавен секретар Антъни Блинкън по този въпрос.
       
Украинският лидер добави, че Западът се страхува както от руско поражение, так и от украинско поражение и нарече тази ситуация абсурдна.

"Намираме се в една абсурдна ситуация, в която Западът се страхува, че Русия ще загуби войната. И в същото време те не искат Украйна да я загуби. Защото финалната победа на Украйна ще доведе до поражението на Русия, а финалната победа на Русия ще доведе до поражението на Украйна", каза той пред Франс прес.

БТА