С инициатива «Вземи книга за спомен“ кандидатите на ПП-ДБ в Шумен поканиха хората от града на кафе днес. На шатрата на коалицията в Шумен се събраха много граждани, които разговаряха с кандидатите и изразиха подкрепа за програмата на ПП-ДБ – в подкрепа и на възрастните, и на младите хора.

Гражданите на Шумен споделиха отново проблемите си, които разчитат да бъдат решени от мнозинството на ПП-ДБ за нормален живот в България след изборите на 9 юни.

Те привествата мерките, заложени от ПП-ДБ, за значително повишаване на данъчните облекчения за работещи родители – до 1200 лева за всяко дете и допълнително за кредити за първо жилище на млади семейства. Това е следващата стъпка в социалната политика на ПП-ДБ, която ще доближи България до европейския икономически модел, вместо “постната пица”, която ни сервира ГЕРБ вече близо две десетилетия.

За първи път от 2014 г. насам през 2023 има ръст на новородените в България и броят на заселилите се трайно в България през 2013 г. е с 42,000 по-голям от броя на напусналите. ПП-ДБ въведе механизъм за адекватни минимални работни заплати, които да достигнат 50% от средната работна заплата. Наложиха и политиката на демографията с увеличен данъчен кредит за работещи родители с дете, безплатни детски градини, безплатни учебници за целия курс на обучение от I до XII клас, безплатен градски транспорт за децата до 14-годишна възраст и по 80 млн. лв. всяка година за строителство на нови детски градини, ясли и училища. Бяха осигурени и 15 млн. лв. за скрининг на заболявания, свързани с детското и репродуктивното здраве. Хората в Шумен изразиха ясно желание страната да продължи по този път.

Проф. Нели Димитрова, която е депутат в 49-ото Народно събрание, пое ангажимент пред гражданите да продължи с мерките за благоустрояването на област Шумен и в следващия парламент. А гражданите, които заявиха силно отношение към развитието на образованието и културата, предложиха инициативата «Вземи книга за спомен» да стане регулярна.

Пресцентър на Продължаваме промяната-Демократична България