От Централата на патриотичната формация представиха програма от мерки, която в спешен порядък да реши най-наболелите проблеми на българското общество: демографската криза, лошата транспортна инфраструктура, проблемите във ВиК сектора, властовата и финансова концентрация в държавата, възпрепятстваща развитието на общините, проблемите с битовата престъпност. 

Представяме част от мерките, предложени от ВМРО:

1. Приемане на пакет от мерки за подпомагане на българските семейства: 500 лв. детски надбавки месечно за всяко дете на работещи родители; 10 000 лв. еднократна помощ за всяко новородено на работещи родители или студенти; майчинство за втората година – минимум две минимални работни заплати.

2. Транспорт: 

  • проектиране и изграждане на АМ „Черно море“ и АМ „Рила“ до 2028г., довършване на АМ „Хемус“ до 2026г.
  • Реконтрукция и разширение на Софийски околовръстен път – от Бъкстон до Люлин.
  • Срещу задръстванията в големите градове – разрешаване на такситата да се движат в бус лентите; увеличаване на субсидията за общините за обществен транспорт; безплатни карти за градски транспорт за родители на деца до две годишна възраст.
  • Програма 1000 – финансиране от Министерство на транспорта и МОСВ на доставката на 1000 електробуса за общинските транспортни оператори за градски транспор.

3. ВиК сектор:

  • Създаване на държавен фонд за инвестиции във ВиК мрежата за подмяна на водопроводите в областите с най-големи загуби на вода – Шумен, Добрич, Търговище, Силистра, София-област, Перник.
  • Основен ремонт на язовирите Огоста, Бели Искър и Йовковци.
  • Изграждане на язовирите „Никудин“ за общините Струмяни, Петрич Сандански до 2028г. и довършване на язовир „Ракочевица“ за водоснабдяването на общините Благоевград и Симитли.

4. Финансова децентрализация за общините:

  • 5% от данъка върху доходите, събран от работещите в конкретна община да се връща автоматично от МФ в бюджета на общината; 
  • 5 % от корпоративния данък, събран от фирмите на територията на съответната община, автоматично да се връща на съответната община. Тези средства да се ползват само за ремонт и изграждане на инфраструктура – здравна, образователна, ВиК, пътна. 

5. Закон и ред:

  • Политика на нулева миграция; мигрантските центрове от затворен тип и на южната граница извън населените места; масово прилагане на наказание „обществено полезен труд“ за леки претъпления; без условни присъди и помилване за блудство, изнасилване, педофилия.

Това са само част от радикалните промени, които патриотичната формация предлага, за да излезе България от безвремието, в което я вкараха управляващите в последните години. 

С бюлетина № 26 подкрепете кандидатите на ВМРО в изборите за народни представители, за да бъдат защитени вашите интереси.

С бюлетина № 26 гласувайте за представители на ВМРО в Европейския парламент, за да бъде защитен националният интерес.

Пресцентър на ВМРО-БНД