Липова горичка засадиха новопазарските младежи социалисти, активисти и граждани. Броят на фиданките съответства на номера на БСП в бюлетината за изборите на 9 юни. Инициативата е на Младежкото обединение на БСП в Нови пазар, информира неговият председател Аян Мехмедов, който е един от тримата заместник-кметове на община Нови пазар и отговаря за проектите и програмите със социална насоченост. В засаждането на дръвчетата е участвал и кандидатът за народен представител от Нови пазар Михайл Михайлов, който е трети в листата на БСП.

Фиданките са засадени в зелените площи край детска площадка и стадион за мини футбол в Нови пазар. "Наоколо е открито, няма дървета и никаква сянка. След няколко години ще стане сенчесто и приятно. Липите не са много подходящи за градска среда, защото надигат тротоарните плочки, но на това място корените няма да пречат. Не за пръв път провеждаме такива акции с младежите, грижим се за природата и се опитваме да възпитаваме и младите в тази насока", каза Аян Мехмедов. Той припомни, че миналата година отново по тяхна инициатива в градския парк са засадени 28 ясена, които се прихванали и се развиват добре.

Извън предизборните инициативи, скоро новопазарските младежи социалисти организират кръводарителска акция. "Аз лично дарявам всяка година. Сега съм успял да убедя още няколко човека, които са готови да дарят кръв. Никой не е застрахован да изпадне в ситуация, когато се нуждае от кръвопреливане. Надявам се да успеем да се съберем поне две коли хора, а по-нататък и повече", каза Аян Мехмедов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Пресцентър на "БСП за България" - Шумен