Фланелката за гостувания на националния отбор на Германия в розово и виолетово прави истински фурор на Евро 2024, като надхвърля многократно прогнозите за продажби на концерна "Адидас", предаде АФП.

Основният екип е в бяло и с цветовете на знамето на раменете, резервният екип обаче съвсем не е класически и предизвика критики при представянето си през март. Тази фланелка не отстъпва по продажби на титулярната, което е "изключително", твърди говорителят на "Адидас" Щефан Пурше.

Според статистиката обикновено 8 от 10 продадени фланелки на Германия са в класическия бял модел, но този резервен екип е "най-продаваният в историята", съобщиха и от федерацията. До момента германците са залагали основно на зелено, черно или червено като резервни цветове.

Тези фланелки вече са изчерпани, като се чака ново зареждане във фен магазините от вторник. В последните дни се установи, че има хора, които купуват по няколко фланелки на пазарни стойност от 100 евро и веднага ги пускат в продажба онлайн с 50% увеличение.

През 2014 година, когато Германия стана световен шампион, в рамките на първенството в Бразилия "Адидас" продаде повече от 3 милиона фланелки на националния отбор.

Дир.бг