Председателят на Общинския съвет във Върбица Кадир Хасан е осъден на „пробация” за срок от 6 месеца за това, че шофира автомобила си пиян.

На 30-ти септември Хасан бе спипан с 1,8 промила алкохол зад волана на Аудито си. Полицаи го спряха в 00,50 часа на ул. “Александър Стамболийски” в града. След това председателят на Съвета бе задържан за 24 часа в преславския полицейски арест.

Делото бе гледано от Районния съд във Велики Преслав на 23-ти октомври, но до днес оттам пазиха наказанието в тайна. Според поместеното на сайта на съда решение, Кадир Хасан е признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата.

Общинарят ще се среща с пробационен служител в продължение на половин година и през това време няма право да сменя и настоящия си адрес. Друга пробационна мярка е „поправителен труд”, чрез удръжки върху трудовото му възнаграждение в размер на 15 на сто в полза на държавата, пак с продължителност 6 месеца. Времето, през което ще изтърпява тази мярка, няма да се зачита за трудов стаж. Отделно Кадир Хасан ще бъде без книжка за 1 година и 4 месеца.

Кадир Хасан отказа да коментиpа и затвоpи мобилния си телефон.
ШУМ.БГ