Трима от Върбица са задържани за извършването на 6 кражби през последните 2 месеца, съобщиха на пресконференция днес в полицията. Тартор на групата е 29-годишния Мустафа А. Другите са двама младежи на 17 и 18 години.

Бандата започнала „работа“ в края на януари. Първо ударили къща, от която задигнали сателитен тунер, машинка за подстригване и тостер. Скоро след това насочили вниманието си към ловния клуб на ул. „Вит“ във Върбица, от който отмъкнали DVD плеър и месо. Пак през февруари разбили магазин, от който отмъкнали парфюми и козметика за над 2000 лв. В нощта на 27-ми срещу 28-ми отново разбили вратата на ловния клуб, като си тръгнали с цяло замразено прасе.
Полицаите се затруднили изключително много при разкриването на кражбите, тъй като станало ясно, че в тях няма пръст никой от местния криминален контингент .

„Тримата от групата не са осъждани и нямат регистрации при нас. Любопитно е, че 29-годишният се опрaвда с жена си. Каза, че постоянно му натяквала, че не носи пари вкъщи, нямала и нито един парфюм“, каза директорът на полицията старши комисар Любомир Христов. Той обясни, че с крадците все още са работи, днес станало ясно, че те са извършители и на още една кражба, за която нямало сигнал – окрали къща във Върбица, чиито обитатели са извън страната.

В дома на безработния Мустафа са намерени повечето парфюми, 40 килограма от краденото прасе, телевизор и машинката за подстригване.

ШУМ.БГ