Поредната дарителска инициатива събра 23 377.66 лв. за доизграждане на православния храм "Св. Пантелеймон" в град Каспичан.

Тя завърши с концерт в НЧ "Пробуда" 1928 г. под патронажа на народния представител Ралица Тодорова и Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. На самото събитие бяха събрани общо 4 560 лв., като от началото на настоящата кампания, която стартира на 22 февруари по сметката на църковното настоятелство постъпиха 18 817.66 лв., така общата сума надхвърли 23 000 лв.

В концертната програма взеха участие даровити деца от гр. Каспичан, фолклорен ансамбъл "Настроение", балет "Грация", смесен хор "Касиана Доместика" с диригент д-р Юлияна Панова. Поздравителен адрес бе получен от г-жа Донка Иванова, областен управител на Шумен.

Дарените средства постъпиха от десетки фирми и стотици граждани от общините Каспичан, Нови пазар, Шумен и Варна, от кмета на Община Шумен и общинските съветници от ПП ГЕРБ - Шумен, от кмета на Община Никола Козлево, от председателя на Общински съвет - Нови пазар, от кметове на населените места на Община Каспичан и от общинските съветници от Община Каспичан. Сред фирмите дарители са "Алкомет" АД, "Херти" АД "Телепол" АД и други от Шумен, Нови пазар и Каспичан.

Припомняме, че дарителската акция за изграждане на православния храм стартира през 2012 г. като към моментът храмът е изграден и измазан отвън и отвътре, поставени са куполите с кръстове,прекарана е ел. инсталация, поставена е дограма. Събраната в този етап от кампанията сума, ще постави началото на изработката на иконостаса. Всички желаещи могат да дарят суми по сметката на църковното настоятелство на православен храм "Св. Пантелеймон", гр. Каспичан. 

ШУМ.БГ