На изпълненията на вокала на Ку-Ку бенд Борис Солтарийски и на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще се радват всички жители и гости на гр. Каспичан в празничната програма за Дни на моя град, съобщиха от община Каспичан.

Утре (30.05.), от 19,00 ч., на пл. „Възраждане“ ще започне концертът на Борис Солтарийски. Според организаторите, той е подготвил пищно шоу, в което ще бъдат включени най-големите хитове на изпълнителя и на Ку-Ку Бенд. Освен това, зрителите ще могат да се насладят и на мултимедийно шоу с атрактивни видеа.

Празничната програма ще продължи в четвъртък (31.05.) в залата на НЧ „Пробуда – 1928”, където от 18,00 ч. ще се състои празничен концерт-спектакъл „Това е България” в изпълнение на Национален фолклорен ансамбъл "Българе". Спектакълът е създаден през 2003 година и е първият грандиозен проект на „Българе”. В седем музикално-танцови картини се разкрива богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте етнографски области на България. 

Празничните дни, посветени на Каспичан, бяха открити официално вчера с изложба на  художничката Десислава Тивчева. Младият творец от Нови пазар от 1995 година се занимава с художествена керамика. Участвала е в групови и самостоятелни изложби в страната. Лауреат е на националния конкурс „Добруджа – началото и безкрая на България – 2007” за къс разказ. Книгата ѝ „Иманярска луна… и една змеица за нощта”, печели първа награда за белетристика на конкурса „Южна пролет“ през 2007. В момента живее и работи в гр. Нови пазар.

ШУМ.БГ